Kaba İnşaat

Kaba inşaat, yapı inşaatının temel safhalarını belirten hizmetler bütününe verilen isimdir. Kaba inşaat çalışmasında yapının temel çalışmaları, taşıyıcı sistemlerinin inşa edilmesi, saha betonunun dökülmesi, izolasyon uygulamaları, tesisat ve çatı işlerinin tamamlanması bulunmaktadır. Yapıların inşa aşamasının en önemli, zorlu ve tehlikeli kısmıdır. Kaba inşaat başarı ile tamamlandığında dekoratif amaçlı olan ince inşaat çalışmaları yapılır.

Bize Ulaşın
inşaat-taahhüt-proje

Kaba İnşaat Nasıl Yapılır?

Kaba inşaat işinde uzman inşaat firmaları tarafından yapılır. Kaba inşaat yapımının 2 türü bulunmaktadır. Bu inşaat aşaması yüklenici bir firma tarafından inşaat taahhüt hizmeti kapsamında yapılabilir. Bunun dışında kendi projesini kendi uzmanlığı ile hayata geçiren inşaat firması tarafından yapılmaktadır. Kaba inşaat yapımının belirli safhaları bulunmaktadır. Bu doğrultuda kaba inşaat safhaları aşağıdaki şekilde yapılmaktadır.

  • Temel İnşaatı: Kaba inşaat çalışmasının ilk adımı temel inşaasıdır. Binanın taşıma ağırlığını zemine iletecek güölü bir temel inşası yapılması elzemdir. Binanın uzun ömürlü ve sağlam olmasının ilk adımı doğru temel inşaatı'dır.
    Peki Doğru Temel İnşaatı Nasıl Yapılır?
    Doğru temel inşaatı için öncelikle zemin etütünin doğru yapılması gerekmektedir. Yapının yükseleceği zemin özelliklerine göre radya temel, şerit temel, temel plakası yada fore kazık işlemi temel inşaatında uygulanır. Ayrıca binanın kullanım ömrünü uzatacak olan temel izolasyonu çalışmalarıda bu aşamada eksiksiz yapılmalıdır.
  • Duvar İnşaası: Temel inşaasının tamamlanmasından sonra binanın yük taşıyıcı özellikte olan duvarları inşa edilir. Bu duvarlar hem yapının ağırlığını kaldırmakta hem de binayı dış etkenlerden korumaktadır. Duvar inşaatında genellikle tuğla kullanılmaktadır. Bunun dışında beton bloklar ya da prefabrik paneller gibi malzemeler duvar inşaasında kullanılmaktadır.
  • Kolon İnşaası: Kolon ve kiriş sistemleri binanın taşıyıcı sistemleridir. Duvar inşaatı tamamlandıktan sonra duvarlar üzerindeki yükü taşımayı paylaşması için kolon ve kiriş sistemleri inşa edilir. Kolonlar dikey yükleri kaldırırken kirişler yatay yükleri taşımaktadır. Bu sistemler sayesinde binaya dayanıklılık ve güç sağlanmış olur.
  • Döşeme İnşaası: Yapının katlarının tamamlanması için döşemelerin inşası gerçekleştirilir. Duvar, kolon ve kirişlerin inşasından sonra katlar arası bağlantıyı sağlayacak ve yapıda yatay olarak ağırlık taşımaya katkı sunacak olan inşa aşamasıdır. Döşemelerin inşaasında ülkemizde genellikle betonarmemalzeme kullanılsada prefabrik yada çelik malzemelerde kullanılabilir.

Kaba İnşaatın Önemi

Kaba inşaat güçlü, dayanıklı ve uzun ömürlü yapıların inşaası için en önemli aşamadır. Zorluk derecesi daha yüksek olan bu inşaat aşamasında yapının zemine sağlam şekilde oturtulması, ana taşıyıcı sistemlerinin, tesisat kaballarının, merdiven ve balkon imalatlarının tamamlanması yapılır. Son olarak gerekli çatı inşaatıda tamamlanarak ileri aşama ince inşaat çalışmaları öncesi yapının tük temel inşaat işleri tamamlanmış olur.

Kaba İnşaat Projelerimiz

Gaziantep Valiliği Ana Hizmet Binası
Anahtar Teslim İnşaat Taahhüt Projesi
İncele
Şehit Kamil Hükümet Konağı
Anahtar Teslim İnşaat Taahhüt Projesi
İncele
Şahinbey Hükümet Konağı
Anahtar Teslim İnşaat Taahhüt Projesi
İncele
Folkart Vega
Kaba İnşaat Taahhüt Projesi
İncele
Folkart Life
Kaba İnşaat Taahhüt Projesi
İncele
Folkart Time
Anahtar Teslim İnşaat Taahhüt Projesi
İncele